HÅVN

Zweeds minimalisme

HÅVN is een ontwerp van de Zweedse architect Johannes Norlander. Het is zijn eerste ontwerp buiten de eigen landsgrenzen. Het gebouw werd opgeleverd in 2021 en telt 56 appartementen.

Kwaliteitsvolle uitstraling

Perfecte zoncondities

In het ontwerpproces van HÅVN speelde de Schelde een belangrijke rol. Het gebouw is 90 meter lang en werd zeer transparant geconstrueerd. Norlander wilde een gebouw creëren zonder achterkant, waarin alle gevels gelijk zijn. HÅVN strekt zich uit tussen noord en zuid, wat zorgt voor perfecte zoncondities. Alle appartementen zullen op elk uur van de dag zonlicht krijgen. Dat is iets wat Norlander als architect zeer belangrijk vindt.

Al het beton in dit gebouw is overigens ter plaatse gegoten. Dat heeft een zeer grote impact op de look van het gebouw, omdat het zo een heel kwaliteitsvolle uitstraling krijgt. Je kan het vakmanschap echt zien en voelen.

Wist je dat er op het dak een looppiste van 160 meter lang ligt? Daar kunnen de bewoners - en helaas alleen de bewoners – aan hun conditie werken met zicht op de prachtige Schelde.

“De Schelde heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwerpproces. Het uitzicht op het water is fantastisch. De ligging van het gebouw en de omgeving zijn uniek. Van noord naar zuid heb je overal een prachtig uitzicht en perfecte zoncondities.”

Johannes Norlander

De visie van
Johannes Norlander

Het ontwerp van HÅVN is helder en eenvoudig, maar prachtig om naar te kijken. Een indrukwekkend en tijdloos gebouw, met een afwerking van het hoogste niveau. Een typisch voorbeeld ook van het scandinavisch design, dat gebaseerd is op reductie. De architect probeerde met zo weinig mogelijk materialen een harmonieus gebouw te ontwikkelen. Als je naar het gebouw kijkt, dan zie je meteen de hand van de architect, die alles herleidt tot de essentie. Er moet een reden zijn waarom een bepaald element aan een gebouw toegevoegd wordt.

Momenteel in verkoop

Alle gebouwen op Nieuw Zuid zijn ontworpen door bekroonde architecten die internationaal furore maakten met hun vernieuwende en visueel krachtige ontwerpen.

Maak een afspraak

Ook wonen of investeren op Nieuw Zuid? Benieuwd naar wat de site allemaal te bieden heeft? Maak een afspraak en samen bekijken we de mogelijkheden.

Ook wonen in’t groen?
Contact

Archiwalks