BAN

Pritzker Prize-winnaar voor het eerst in België

Japans architect Shigeru Ban behoort tot het selecte clubje van architecten die de Pritzker Prize in ontvangst mochten nemen, ook wel gekend als de Nobelprijs van de architectuur. Opdrachtgevers van over de hele wereld staan in de rij om met hem samen te werken, maar hij koos Nieuw Zuid voor zijn eerste en enige residentiële project in België.

Met BAN zet de architect een in het oog springend project neer, dat bestaat uit een woontoren met lagere aanbouw en een vrijstaand gebouw, rondom een grote Japans geïnspireerde binnentuin. Het zinken dakwerk van de duplex woonpaviljoenen is samen met Bans signatuur rasterwerk in de gevels en terrassen een subtiele referentie naar het land van de rijzende zon.

Helemaal zen

The art of fine lining

  • Appartementen met één tot drie slaapkamers en duplexpenthouses
  • Riante terrassen met unieke vergezichten
  • Verregaand maatwerk, hoogwaardige afwerking
  • Aanbod met wintertuinen en/of daktuinen
  • Ruime binnentuin

In BAN vloeien omgeving en leefruimte harmonieus in elkaar over.

“Een groene omgeving relaxeert. In Japan hebben we daar een term voor: Shinrin-yoku. Tot rust komen door jezelf onder te dompelen in het groen.”

Shigeru Ban

De visie van
Shigeru Ban

“Hout, tuin en mensen zijn de kernbegrippen van dit ontwerp. Ik wilde een plek creëren waar mensen tot rust kunnen komen. Vandaar de keuze voor veel groen en de ruime binnentuin. Een groene omgeving relaxeert. In Japan hebben we daar een term voor: Shinrin-Yoku. Tot rust komen door jezelf onder te dompelen in het groen.”

“Daarnaast heb ik gekozen voor veel houtaccenten, zoals ik dat doe in al mijn gebouwen. Ik werk graag met hout en de CO2-uitstoot is ook veel lager dan wanneer je voornamelijk met staal of beton werkt. BAN is een hybride constructie van beton, staal en hout, waarbij de houten gevelelementen een signatuurrol spelen. De houten façade is echt mijn handelsmerk en ik ben blij dat ik op die manier mijn stempel kan drukken op het straatbeeld van Antwerpen.”

 

Zicht van park
tot Schelde

Connectie tussen mens, gebouw en omgeving is essentieel voor de architect. Ruime terrassen en wintertuinen verankeren de relatie met het aangrenzende landschapspark en de unieke, Japans geïnspireerde binnentuin. De hogere torenetages hebben behalve een uitzicht over het park ook unieke panorama’s over Schelde en stad. In BAN vloeien omgeving en leefruimte harmonieus in elkaar over.

gevelontwerp van Ban

Signatuur rasterwerk

Ook te koop

Ontdek onze andere projecten die nog appartementen te koop aanbieden. Allemaal ontworpen door bekroonde architecten.

Maak een afspraak

Ook wonen of investeren op Nieuw Zuid? Benieuwd naar wat de site allemaal te bieden heeft? Maak een afspraak en samen bekijken we de mogelijkheden.

Ook wonen in’t groen?
Contact

Archiwalks

Cookies

Het doel van dit cookiebeleid is u op de hoogte te houden van het gebruik van cookies of vergelijkbare opslagtechnologieën op onze website. Door verder te gaan met uw navigatie op deze website, accepteert u het gebruik van de onderstaande cookies. Meer info

Sluiten