Nieuw Zuid

Mijn stad.
Mijn buurt.
Mijn thuis.

Nieuw Zuid

Thuis in 
de buurt van morgen

Nieuw Zuid Antwerpen

Zicht op de Schelde

Nieuw Zuid is een nieuw stuk stad naast het Zuid in Antwerpen, gebouwd op maat van het leven. Een gezellige buurt, waar gewoond, gewerkt, geleefd en beleefd wordt. Een architecturaal divers palet van gebouwen, ontworpen door de besten in hun vak. Een groene buurt ook, waar mensen genieten van het uitgestrekte park en het zicht op de Schelde.

Hier krijgt de stad weer zuurstof, wordt er slim omgesprongen met regenwater en zuinig met energie.

De grootste
tuin van't Stad

Stadswonen en groen, Nieuw Zuid bewijst dat ze het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Meer nog, het groene karakter geeft de buurt een ontspannen sfeer en een buitengewone levenskwaliteit die uniek is in een stadslandschap.

Zestig procent van de terreinen is voorbehouden voor aanplantingen, wadi's, een uitgestrekt park, speelzones en binnentuinen. Daarnaast wordt Nieuw Zuid ook begrensd door het Kaaipark met stadsbos aan de Schelde, en Zuidpark, het nieuwe park op de gedempte Zuiderdokken.

Nieuw Zuid Antwerpen

Meer dan 60% groen!

Doordachte architectuur

Alle gebouwen op Nieuw Zuid zijn ontworpen door bekroonde architecten die internationaal furore maakten met hun vernieuwende en visueel krachtige ontwerpen.

De ervaring en bezieling die de architecten in hun werk leggen, vertaalt zich in gebouwen met een internationale dimensie en een uitzonderlijke woonkwaliteit. Deze vakmeesters beheersen de kunst van wonen en materiaalgebruik als geen ander en weten moeiteloos slimme ontwerpen te creeëren die spelen met licht, zicht en ruimte.

Grensverleggend
en innovatief

Nieuw Zuid is gebouwd met het oog op de toekomst. Het masterplan dat aan de wijk ten grondslag ligt, voorziet tal van innovatieve ingrepen die de buurt klimaatbestendig, groen en duurzaam maken.

Een van de meest in het oog springende maatregelen is het warmtenet, waarvan de artistieke schouw uitgroeide tot iconische blikvanger. Wadi's, afwatering van groendaken, recuperatie van werfwater en aanplantingen tot op de gebouwen toe, ontlasten de riolering en leiden het regenwater geleidelijk aan weer de bodem in. De verdamping zorgt ook voor verkoeling op hete dagen.

En zo zijn er nog tal van grote en kleine ingrepen. Grond van de graafwerken werd gerecupereerd om de kaaien op te hogen, bijenkasten lokken de bedreigde diertjes weer naar de stad, autoluwe woonerven maken de buurt leefbaar. Velo-stations, extra fietsenbergingen en een goede aansluiting op het openbaar vervoer moedigen alternatieve verplaatsingen aan.

Landschapsontwerp door Bas Smets

Levendige buurt, leven in de buurt, leve de buurt

Nieuw Zuid leeft. De buurt bloeit en groeit nog elke dag met nieuwe gebouwen, nieuwe gezichten, nieuwe zaken. Wie door de wijk wandelt, ziet en voelt meteen dat het hier beweegt. Er zijn lunchplekjes, cafés, restaurants, bakkers, winkels, een supermarkt, dokters en een circulair belevingscentrum.

De ene naast de andere gerenommeerde kunstgalerij is hier neergestreken en wie wil sporten kan dat in de fitness, de nieuwe sporthal of al joggend door de site. Een crèche, school, studentenflats en assistentiewoningen zorgen voor een fijne mix van generaties.

Eén keer per maand vindt hier een boekenmarkt plaats, regelmatig zijn er fijne initiatieven voor en door bewoners. Hier valt véél te beleven. Wil je graag op de hoogte blijven van het reilen en zeilen op Nieuw Zuid? Hou dan zeker de blog in de gaten.

Maak een afspraak

Ook wonen of investeren op Nieuw Zuid? Benieuwd naar wat de site allemaal te bieden heeft? Maak een afspraak en samen bekijken we de mogelijkheden.

Ook wonen in’t groen?
Contact

Archiwalks