Parkzicht

Het groenste uitzicht van 't Stad

Parkzicht is één van de drie ontwerpen op Nieuw Zuid die uitgetekend werden door Mauro Poponcini van POLO Architects. De andere twee zijn Zuiderpromenade en Kaai Nieuw Zuid.

Eigentijdse architectuur

Veel aandacht
voor groene ruimte

Parkzicht heeft zijn naam niet gestolen, want het is één van de gebouwen die het dichtst bij het nieuwe park liggen. Meer nog, het nabijgelegen groen wordt in het ontwerp betrokken om zo de leefomgeving nog aangenamer te maken. De ruime terrassen, die in vele gevallen afgesloten kunnen worden, zorgen voor een prachtige eenheid. Ze vormen ook letterlijk een buffer tussen privé en publiek.

Parkzicht heeft behalve een mooie binnentuin en een park naast de deur ook een grote daktuin. Het beschikt over een grote variatie aan woningtypes: van doorzonappartement tot penthouse met dakterras, of tuinwoning. Alle woningen zijn trouwens zo georiënteerd dat ze van ’s ochtends tot ’s avonds de zon vangen.

Wist je dat er op de gelijkvloerse verdieping een crèche huist? De meest duurzame crèche van de stad heeft plaats voor 56 baby’s en peuters.

“Ik denk dat Nieuw Zuid een fantastische plek is om te wonen. Er is nagedacht over de buffer tussen publiek en privé. Het is ook een echt stuk stad, niet louter residentieel.”

POLO Architects
Mauro Poponcini

De visie van
de architect

Voor POLO Architects moet een gebouw jaren in haar omgeving kunnen staan zonder haar sociale en culturele betekenis te verliezen. “Bij een nieuw ontwerp vertrekken wij altijd vanuit een programma en een plek. Wij zoeken ook altijd naar de bijzonderheden van de omgeving en spelen er op in. De drie gebouwen die wij ontworpen hebben voor Nieuw Zuid, staan allemaal op een andere plaats en zijn gebouwd met andere materialen. Daardoor krijgen ze automatisch een eigen identiteit.”

Momenteel in verkoop

Alle gebouwen op Nieuw Zuid zijn ontworpen door bekroonde architecten die internationaal furore maakten met hun vernieuwende en visueel krachtige ontwerpen.

Maak een afspraak

Ook wonen of investeren op Nieuw Zuid? Benieuwd naar wat de site allemaal te bieden heeft? Maak een afspraak en samen bekijken we de mogelijkheden.

Ook wonen in’t groen?
Contact

Archiwalks