Scheldekaai en Zuiderflank

Intieme uitstraling

Wat meteen opvalt aan de gebouwen Zuiderflank en Scheldekaai is de intieme, geborgen uitstraling. Hoewel het om twee gebouwen gaat, met een verschillende hoogte en oriëntatie, vormen ze bouwkundig één L-vormig geheel.

Veel licht en mooie uitzichten

Golvend lijnenspel
aan de stroom

Het licht golvend lijnenspel in de architectuur van Zuiderflank en Scheldekaai geeft de gebouwen een gestroomlijnd uitzicht. Dankzij de diepe terrassen straalt het project intimiteit en geborgenheid uit. Tegelijkertijd zorgen de grote raampartijen voor prachtige uitzichten van binnenuit: aan de ene kant op de Schelde, aan de andere kant op de mooie parktuin.

Voor de balkons van Zuiderflank en Scheldekaai, die 1,6 tot 3,2 meter diep zijn, werd maar liefst 2.700 vierkante meter glad wit beton gebruikt, dat verankerd werd in de gevels. De gebouwen delen hun kelderverdieping niet enkel met elkaar, maar ook met de woontoren Scheldezicht hiernaast.

Wist je dat er bij de werken aan Scheldekaai restanten van een eeuwenoude scheepswerf werden blootgelegd? De archeologische vondst zorgde niet voor vertragingen in de bouwwerken: het archeologisch onderzoek - dat zo’n vier weken duurde – werd op voorhand ingecalculeerd.

Momenteel in verkoop

Alle gebouwen op Nieuw Zuid zijn ontworpen door bekroonde architecten die internationaal furore maakten met hun vernieuwende en visueel krachtige ontwerpen.

Maak een afspraak

Ook wonen of investeren op Nieuw Zuid? Benieuwd naar wat de site allemaal te bieden heeft? Maak een afspraak en samen bekijken we de mogelijkheden.

Ook wonen in’t groen?
Contact

Archiwalks